25. 4. 2024   |   svátek má Marek
 

vepřovéí v "bíléí" omáčce se zeleninou

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 4 plátek
hrášek a mrkev 1 sáček
sádlo 2 lžíce
sůl cca 1/2 lžičky
pepř celý 6 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

mrazená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice

oběd nebo vydatnější
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky naklepeme a posolíme, přidáme dvě kuličky nového koření, asi šest kuliček celého pepře a špetinku muškátového květu (s ním velice opatrně, přemíra pálí a není to pak k jídlu, jina kale vynikající), následně opečeme do červena na rozpáleném tuku (já dala sádlo). Potom zaprášíme přibližně vrchovatou lžící mouky, opražíme, hned zalijeme mlékem a následně doplníme vodou, zamícháme a vaříme do měkka.
K téměř hotovému přisypeme sáček mrazené zeleninové směsi "mrkev, hrášek, kukuřice" a povaříme do změknutí zeleniny.
Podáváme s houskovým nebo moravským knedlíkem, případně rýží či těstovinami.


 


RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...