Uvaříme si brambory do poloměkka (ve slupce) a pokud máme zbylé z už okrájených, nevadí. Brokolici rozebereme na růžičky,( košťál oloupeme a rovněž použijeme), ve slané vodě necháme "jen překulit" a ihned zchladíme studenou vodou. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Tvrdý sýr, nejlépe Eidam, si nastrouáme na jemno. Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme slabě máslem a začínáme vrstvit: nejprv plátky brambor, na ně růžičky brokolice (košťál rozsekáme na drobno), další vrstvu tvoří plátky vajíček natvrdo - posolíme, můžeme i mírně opepřit. To celé posypeme tenkou vrstvičkou strouhaného sýra. Vrchní vrstvu tvoří opět brambory. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Potom si v zakysané smetaně vidličkou rozšleháme vejce, maličko přisolíme, vmícháme zbylý strouhaný sýr a touto směsí vše zalijeme (rozetřeme po celém povrchu) a dáme péci. Chutná jak teplé, tak i studené.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek