19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Vepřové nudličky s loupanými rajčaty

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 400 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužek
sůl dle potřeb
pepř dle chuti
Zobrazit všechny ingredience

oběd nebo vydatná ve
Porce: 4
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Cca 40 dkg libového vepřového nakrájíme na větší nudličky (může být i z plátků vykostěné kotlety), osolíme, opepříme, trošku Worčestru, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet (pokud spěcháme, tak alespoň 15 minut).
Potom je opečeme na pánvi do zlatova.
Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky - obojí osmahneme v kastrolu do růžova spolu s kousíčkem bobkového listu, přidáme loupaná krájená rajčata z konzervy, chvilku opékáme, přidáme maso z pánve i s výpekem, podlijeme hrnkem horké vody (já ní napřed tu pánev po mase ještě vypláchnu) a vše společně dusíme do měkka.
Příloha co kdo rád - já dala rýži, ale možno hranolky, opékané brambory, vařené brambory, těstoviny, kynutý knedlík, noky...


 


RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...