4. 10. 2022   |   svátek má František
 

Vepřové nudličky s loupanými rajčaty

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 400 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužek
sůl dle potřeb
pepř dle chuti
Zobrazit všechny ingredience

oběd nebo vydatná ve
Porce: 4
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Cca 40 dkg libového vepřového nakrájíme na větší nudličky (může být i z plátků vykostěné kotlety), osolíme, opepříme, trošku Worčestru, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet (pokud spěcháme, tak alespoň 15 minut).
Potom je opečeme na pánvi do zlatova.
Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky - obojí osmahneme v kastrolu do růžova spolu s kousíčkem bobkového listu, přidáme loupaná krájená rajčata z konzervy, chvilku opékáme, přidáme maso z pánve i s výpekem, podlijeme hrnkem horké vody (já ní napřed tu pánev po mase ještě vypláchnu) a vše společně dusíme do měkka.
Příloha co kdo rád - já dala rýži, ale možno hranolky, opékané brambory, vařené brambory, těstoviny, kynutý knedlík, noky...


 


RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...