11. 8. 2020   |   svátek má Zuzana
 

Vepřové nudličky s loupanými rajčaty

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 400 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužek
sůl dle potřeb
pepř dle chuti
Zobrazit všechny ingredience

oběd nebo vydatná ve
Porce: 4
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Cca 40 dkg libového vepřového nakrájíme na větší nudličky (může být i z plátků vykostěné kotlety), osolíme, opepříme, trošku Worčestru, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet (pokud spěcháme, tak alespoň 15 minut).
Potom je opečeme na pánvi do zlatova.
Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky - obojí osmahneme v kastrolu do růžova spolu s kousíčkem bobkového listu, přidáme loupaná krájená rajčata z konzervy, chvilku opékáme, přidáme maso z pánve i s výpekem, podlijeme hrnkem horké vody (já ní napřed tu pánev po mase ještě vypláchnu) a vše společně dusíme do měkka.
Příloha co kdo rád - já dala rýži, ale možno hranolky, opékané brambory, vařené brambory, těstoviny, kynutý knedlík, noky...


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...