27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Vepřové nudličky s loupanými rajčaty

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 400 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužek
sůl dle potřeb
pepř dle chuti
Zobrazit všechny ingredience

oběd nebo vydatná ve
Porce: 4
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Cca 40 dkg libového vepřového nakrájíme na větší nudličky (může být i z plátků vykostěné kotlety), osolíme, opepříme, trošku Worčestru, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet (pokud spěcháme, tak alespoň 15 minut).
Potom je opečeme na pánvi do zlatova.
Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky - obojí osmahneme v kastrolu do růžova spolu s kousíčkem bobkového listu, přidáme loupaná krájená rajčata z konzervy, chvilku opékáme, přidáme maso z pánve i s výpekem, podlijeme hrnkem horké vody (já ní napřed tu pánev po mase ještě vypláchnu) a vše společně dusíme do měkka.
Příloha co kdo rád - já dala rýži, ale možno hranolky, opékané brambory, vařené brambory, těstoviny, kynutý knedlík, noky...


 


RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na způsob ratatouille

Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...