Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a půlku pórku očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na dvou lžících oleje, jakmile začne zlátnout, vsypeme krůtí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu, najemno nakrájenou chilli papričku podle chuti a chvíli ještě zarestujeme. Osolíme zarovnanou lžičkou soli a přidáme indické koření. Vlijeme hrnek vývaru, plechovku kokosového mléka, necháme povařit pět minut. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Tip: Maso můžeme samozřejmě použít kuřecí, krůtí, klidně telecí nebo libové vepřové (panenku, kotletu).
Indické koření si můžeme připravit i sami - smícháme 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky garam masala a 1/4 lžičky mletého koriandru :-). Nebo si koupíme už hotovou směs Indie.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek