2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Stříkané sněhové rohlíčky

Název Množství a jednotka
bílek 5 ks
cukr krupice 350 g
mleté vlašské ořechy 250 g
strouhanka 30 g
čokoládový krém
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté ořechy a strouhanku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky a ve středně vyhřáté troubě upečeme při teplotě 160° asi 15 minut.
Vychladlé zdobíme čokoládovým nebo vanilkovým krémem a máčíme v čokoládě.

Tip:
Rohlíčky nazdobeny krémem dáme alespoň na hodinu do lednice. Mezitím si rozehřejeme čokoládu, rohlíčky pak každý namočíme v čokoládě, tím, jak jsou studené z lednice, čokoláda okamžitě ztuhne a jde to dobře.

Z tohoto množství je cca 85 - 90 ks rohlíčků.


 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...