27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Dýňový džus

Název Množství a jednotka
dýně 1,5 kg
cukr 60 dkg
kyselina citronová 1 kávová lži
studená voda 1,25 litr

nápoj pro osvěžení n
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Oloupanou dýni zbavenou jádřince nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, přidáme cukr, kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den přidáme 2 pokrájené citrony i s kůrou a vše povaříme do měkka, zchladlé nálsedně rozmixujeme.
Směs smsícháme s litry převařené vody, přidáme 2 Ovocity a šťávu ze dvou citronů. Přecedíme a sterilujeme.
Namísto citronů možno použít pomerance.


 


RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...