2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Dýňový džus

Název Množství a jednotka
dýně 1,5 kg
cukr 60 dkg
kyselina citronová 1 kávová lži
studená voda 1,25 litr

nápoj pro osvěžení n
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Oloupanou dýni zbavenou jádřince nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, přidáme cukr, kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den přidáme 2 pokrájené citrony i s kůrou a vše povaříme do měkka, zchladlé nálsedně rozmixujeme.
Směs smsícháme s litry převařené vody, přidáme 2 Ovocity a šťávu ze dvou citronů. Přecedíme a sterilujeme.
Namísto citronů možno použít pomerance.


 


RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...