21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
vejce 1 ks
anglická slanina 50 g
ovesné vločky 250 g
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, dosolíme a zahustíme mletými ovesnými vločkami (já jsem polovinu pomlela, půlku jsem nechala vcelku) tak, aby šly tvořit placičky. Pomocí strouhanky tvoříme placičky a obalujeme buďto ve strouhance, nebo v mletých vločkách. Pomalu usmažíme.

Vegetariáni vynechají ten bůček :), místo něj můžeme použít sojový granulát.


 


RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Babiččina vánočka

Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...