18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zelňačka chudých

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření: 30 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny:
kysané zelí - cca dvě větší hrstě
brambory - cca 3 velké, jinak přiměřeně
sůl
kmín (celý a může být i trocha drceného)
sádlo + hladká mouka na jíšku

Kysané zelí lehce propláchneme vodou, dáme do hrnce. Přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme, zalijeme cca litrem vody a dáme vařit. Z mouky a kousku sádla připravíme růžovou jíšku, přidáme do polévky. Vše vaříme, až jsou brambory i zelí měkké.
Tahle zelňačka se hodí i jako samostatný chod k večeři.
Dobrou chuť!


 


RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s fazolkovým přelivem

Postup: Zmrazené fazolkové lusky dáme vařit do osolené vody na 5-10 min tak, aby byly... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...