16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
filé z lososa 800 g
medvědí česnek 1 hrst
petrželka 1 lžíce
česnek 2 stroužky
strouhaný parmezán 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci parmezánu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, lžíci strouhanky a 1-2 lžíce medu dáme do mixéru a společně rozmixujeme na pastu. Mírně osolíme.
Rybí filety - může být losos, treska, štika, platýz apod - osolíme, opepříme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu po celé ploše navrstvíme a rozetřeme připravenou bylinkovou směs. Dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme při 180° asi 20 - 30 minut, podle velikosti a tloušťky ryby. Podáváme se šťouchanými nebo pečenými brambory.

Tip:
Bylinkovou směs lze navršit i na jednotlivé porce ryby, doba pečení bude pak kratší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...