1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Výživová poradna › Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
brambory "rohlíčky" nebo varný typ "A" 1 kg
cibule červená 1 ks
nakládané okurky 5-6 ks
kapary 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do větší mísy. Přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, jemně nakrájené okurky, kapary, salát osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou připravenou z 2 lžic vinného octa, 1 vrchovaté lžičky dijonské hořčice a 2 lžic olivového oleje. Salát promícháme a nakonec do něj přidáme nasekaný medvědí česnek podle chuti.


 


RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...