Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem (nebo ještě lépe s vanilkou). Přidáme žloutky, tvaroh, citrónovou kůru, rum a po částech polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do poctivě vymazané a vysypané beránkové formy a upečeme při 170° asi hodinu. Vychladlého beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou/citronovou polevou. Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.
Tip: Do těsta můžeme přidat hrst rozinek, sekané oříšky, kousky čokolády nebo nasekané prakticky jakékoliv sušené ovoce.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek