5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Kokosový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo nebo Hera 180 g
vejce 4 ks
strouhaný kokos 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný kokos, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto nabyde) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° asi hodinu. Po upečení formu otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak vyklopíme.
Recept je do velké uzavíratelné formy.
Upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašličkou.



 


RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...