2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Marinované papriky plněné sýrem

Název Množství a jednotka
paprika 8 ks
sýr tavený smetanový 140 g
česnek 1 stroužek
bazalka

Název Množství a jednotka
olivový olej 1 dl
vinný ocet 3 dl
chilli
sůl
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Z papriček odkrojíme vršek a vybereme semínka. Do misky dáme měkký sýr, oloupaný a prolisovaný česnek, přidáme drobně pokrájené bylinky bazalku / oregano, tymián apod/ a promícháme. Touto směsí naplníme malé papriky a naložíme do marinády.
Marinádu si připravíme z olivového oleje, vinného octu, trochu chilli a soli.
Nezavařujeme. Uložíme na pár dnů do chladna.


 


RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka s krupicovými noky.

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...