19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Název Množství a jednotka
celozrnné těstoviny 300 g
krůtí prsa 350 g
sterilovaná kukuřice 180 g
zelí čínské (pak-choi) 2 ks
kapary 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájené krůtí maso, okořeníme grilovacím kořením (nebo jakýmkoliv jiným podle chuti), nesolíme, koření je dost slané. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do misky, přidáme orestované kuřecí maso, scezenou sterilovanou kukuřici a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme na proužky nakrájené Pak Choi, kapary, lžíci majonézy (nebo bílého jogurtu), olivy a vše promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.


 


RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Marinovaný pstruh

Postup: 2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...