Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do hladké husté pěny - nešleháme šlehačem. Tři lžíce hmoty odebereme do misky zvlášť, budeme ji potřebovat na polevu. Do zbylé hmoty zamícháme mleté neloupané mandle, lžičku skořice a přidáme dvě lžíce polohrubé mouky. Těsto přendáme na vál, podsypeme hladkou moukou a vyválíme na asi 3 mm plát. Pokud je těsto moc lepivé a řídké, přidáme mouku tak, aby šlo rozválet. Vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme polevou, kterou jsme si odložili (nejlépe to jde lžičkou). Upečeme v troubě na 150° asi 10 - 15 minut, poleva by měla zůstat bílá nebo jen lehce narůžovělá.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek