Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody vypracujeme těsto, které zabalímě do fólie a v chladu necháme dvě hodiny odpočinout. Rozválíme placku o tloušťce cca 2-3 mm, vykrajujeme kolečka (třeba skleničkou, nemusí být nutně formička - formičku nebo skleničku průběžně namáčíme do mouky, aby se nám na těsto nelepila). Každé kolečko naplníme lžičkou ořechové nádivky, přeložíme a stlačíme okraje - na to je nejlepší formička určená přímo na mušličky nebo pirožky. Pokud nemáme formičku, přitlačíme okraje vidličkou. Na plechu vyloženém pečícím papírem upečeme do světlerůžova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Ořechová nádivka: 125 ml mléka dáme do kastrůlku, přidáme 150 g mletých ořechů, 100 g cukru, 2 lžíce rumu, vanilkový cukr a 1 lžíci kakaa, zamícháme a společně povaříme, až nádivka zhoustne. Necháme vychladnout a plníme mušličky.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek