20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Houbový tatarák

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2-3 stroužky
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nebo použijeme houby zavařené.
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přimícháme houby, koření, protlak, sójovou omáčku a dusíme pokud se neodpaří všechna tekutina. Necháme zchladnout. Do vychladlé směsi přimícháme trochu hořčice.
Nandáváme na topinky.


 


RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...