5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Velikonoční beránek

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 200 g
vejce 5 ks
moučkový cukr 200 g
prášek do pečiva 1 lžička
vroucí voda 4 lžíce

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky šleháme za postupného přilévání vroucí vody, přidáme cukr a po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Formu beránka vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme strouhankou, vlijeme do něj těsto a upečeme na 160° asi 15 - 20 minut. Pokud je těsta do formy hodně (každý má jinak velkou formu), ze zbytku upečeme muffinky.
Zdobíme čokoládovou polevou, krémem nebo bílkovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...