4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Koláč s ovocem

Název Množství a jednotka
máslo 50 g
cukr mletý 200 g
vejce 1 ks
hrubá mouka 300 g
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr mletý 50 gramů
máslo 80 gramů
hladká mouka 120 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Důkladně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe opranými, osušenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.
Drobenku si připravíme z cukru, změklého másla a mouky. Vše dáme do mísy a promneme prsty.
Pečeme asi 25 minut.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Na Harcovně

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...