21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Výživová poradna › Plněná vejce

Název Množství a jednotka
vejce 4 ks
máslo 100 g
tavený sýr smetanový 1 ks
hořčice 2 lžičky
sardelová pasta 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

předkrm
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky, bílky necháme stranou. Utřeme máslo, přidáme vydlabané žloutky, 2 lžičky hořčice, trojúhelníček taveného sýra, sardelovou pastu (na toto množství vytlačím tak tři centimetry) a osolíme. Vše dohromady utřeme a zdobičkou plníme odložené půlky bílků. Ozdobíme kaviárem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená máslová dýně (nebo Hokkaido)

Postup: Dýni rozpůlíme ostrým nožem a lžící vydlabeme semínka. Máslovou dýni je lepší... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...