15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Linecké podle babičky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 gramů
polohrubá mouka 125 gramů
máslo 125 gramů
cukr mletý 100 gramů
vejce 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
marmeláda
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu mleté skořice. promícháme, uděláme hromádku, do ní důlek, do kterého vyklepneme vejce a po obvodu si rozložíme měkké máslo. Nejdříve nožem, později rukama zpracujeme těsto. Necháme jej hodinu v chladu odležet.
Rozválíme na plát asi 3 mm, vykrájíme různé tvary, které po upečení, vychladnutí slepujeme marmeládou a popřípadě zdobíme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Polévka z řapíkatého celeru

Postup: Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme... zobrazit recept

RECEPTY

Masarykovo cukroví

Postup: Ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody, pak je necháme pořádně v... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...