15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Výživová poradna › Linecké podle babičky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 125 gramů
polohrubá mouka 125 gramů
máslo 125 gramů
cukr mletý 100 gramů
vejce 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
marmeláda
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu mleté skořice. promícháme, uděláme hromádku, do ní důlek, do kterého vyklepneme vejce a po obvodu si rozložíme měkké máslo. Nejdříve nožem, později rukama zpracujeme těsto. Necháme jej hodinu v chladu odležet.
Rozválíme na plát asi 3 mm, vykrájíme různé tvary, které po upečení, vychladnutí slepujeme marmeládou a popřípadě zdobíme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...