14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Rybízová marmeláda

Název Množství a jednotka
rybíz 1500 gramů
želírovací cukr 500 gramů

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat, aby tam nebyly zrníčka. Rozmixovaný rybíz dáme do hrnce, přidáme želírovací cukr, stále mícháme, přivedeme k varu a vaříme 8 minut. Pokud se tvoří pěna, tak ji odebereme. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.


 


RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...