3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Výživová poradna › Švestkové knedlíky

Název Množství a jednotka
švestky 500 g
vařené brambory 500 g
hrubá mouka 150 g
hrubá krupice 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vajíčko a osolíme. Dobře promícháme, pokud je těsto moc husté, přidáme podle potřeby trošku mléka, pokud je řídké, přidáme mouku. Vypracujeme středně tuhé těsto, ze kterého tvoříme navlhčenýma rukama malé placičky, do každé zabalíme celou švestku a utvoříme knedlíček. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti cca 10-12 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané cukrem a opraženou strouhankou.

Tip:
Brambory je nejlépe uvařit den předem, těsto se tolik nelepí.

Tip II:
Místo smažené strouhanky posypeme knedlíčky nastrouhaným tvarohem.


 


RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...