19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Tzatziki

Název Množství a jednotka
okurka salátová 1 ks
řecký jogurt 400 g
česnek 3-4 stroužky
olivový olej 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: řecká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky pečlivě vymačkáme přes cedník nebo v dlaních, abychom je zbavili přebytečné vody. Vymačkané okurky smícháme s řeckým hustým jogurtem, který jsme také nechali v jemném sítku nebo plátýnku okapat. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, kopr (nemusí být) a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme v lednici půl hodinky vychladit.



 


RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...