19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Tzatziki

Název Množství a jednotka
okurka salátová 1 ks
řecký jogurt 400 g
česnek 3-4 stroužky
olivový olej 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: řecká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky pečlivě vymačkáme přes cedník nebo v dlaních, abychom je zbavili přebytečné vody. Vymačkané okurky smícháme s řeckým hustým jogurtem, který jsme také nechali v jemném sítku nebo plátýnku okapat. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, kopr (nemusí být) a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme v lednici půl hodinky vychladit.



 


RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...