20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Smaženky se sýrem a šunkou

Název Množství a jednotka
vejce 4 ks
sýr eidam cihla 30% 200 g
šunka 100 g
veka 1 ks
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Eidam nastrouháme a šunku (nebo zbytky salámů, co máme v lednici) nakrájíme najemno, případně nastrouháme. Sýr se šunkou vmícháme do rozšlehaných, mírně osolených vajec, promícháme a v této směsi obalujeme plátky veky a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovým salátem.


 


RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná svíčková s cibulovou omáčkou

Postup: Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme.... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...