17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bílá fazolová polévka

Název Množství a jednotka
bílé fazole 150 gramů
olej 2 lžíce
cibule 1/2 kusu
hladká mouka 1 - 2 lžíce
klobása 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Bílé fazole si namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme v tlakovém hrnci, 20 minut, do měkka.
Cibuli nakrájíme na jemno, klobásu na malé kostky. Na oleji osmažíme do růžova cibulku. Zaprášíme moukou a chvíli opražíme. Zalijeme vodou, důkladně rozšleháme. Přidáme nakrájenou klobásu, uvařené fazole a dochutíme pepřem a solí. Chvíli vše provaříme a na závěr vmícháme zakysanou smetanu.


 


RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...