Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce asi 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, cuketu na hrubší plátky a papriku na širší proužky. Všechnu zeleninu mírně osolíme, posypeme lehce kořením, potřeme olivovým olejem a rozložíme na plech na pečicí papír. Pečeme při teplotě 180° asi půl hodinky.
Koření můžeme dát prakticky jakékoliv, grilovací, 7 bylin, provensálské, tymián, rozmarýn, divoké, pokaždé budeme mít jinou chuť.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek