3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Výživová poradna › Ředkvičkový tvaroh

Název Množství a jednotka
ředkvička 8 ks
tvaroh 250 g
mléko 2 lžíce
petrželka
sůl

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Tvaroh vyšleháme s mlékem, osolíme, vmícháme do něj na hrubším struhadle nastrouhané ředkvičky a nasekanou petrželku. Mažeme na tmavé pečivo.


 


RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké podle babičky

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...