Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným sýrem (čím měkčí, tím lepší, jinak se tvoří nepěkné žmolky), postupně podle chuti přidáváme sardelovou pastu. Čerstvou papriku, sterilované okurky, vychladlé vajíčka a salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do připravené sardelové pomazánky. Můžeme přidat nasekanou petrželku. Mažeme na pečivo.
Tip: Pro sváteční příležitosti můžeme vydlabat veku, naplnit ji pomazánkou, zabalit do fólie, nechat vychladnout a pak krájet na plátky.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek