18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Holandské řízky

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
sýr eidam cihla 30% 200 g
mléko 100 ml
sůl 1 lžička
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček, ale klidně vepřová plec, mleté hovězí nebo půl napůl) osolíme, přidáme mléko, pepř, nastrouhaný sýr a dobře prohněteme, nejlépe rukou. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo okurkou.


 


RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...