15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Výživová poradna › Křepelky nadívané jatýrky

Název Množství a jednotka
křepelka 4 ks
vepřová játra 150 g
malá cibule 1/2 ks
špek 10 g
rohlík 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibulce a špeku. Okořeníme špetkou (mezi dva prsty) tymiánu, čtyřbarevným pepřem a necháme vychladnout. Rohlík nakrájíme také na malinké kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme dvě vajíčka, promícháme, osolíme cca půl lžičkou soli, přidáme orestovaná játra a promícháme. Pokud je těstíčko moc řídké, zahustíme troškou strouhanky. Křepelky osolíme, lehce opepříme hrubým pepřem, naplníme nádivkou a spíchneme párátkem nebo sešijeme (případně svážeme) nití, aby nádivka nevytekla. Vložíme do pekáčku a polijeme rozpuštěným máslem. Podlijeme vroucí vodou (jen asi 1dl), zakryjeme a pečeme při teplotě 180° ve vyhřáté troubě za občasného podlévání výpekem asi hodinu. Pak křepelky odkryjeme a dopečeme dozlatova, sem tam otočíme, aby se opekly ze všech stran.

Poznámka:
Toto množství je na dvě porce, pro 4 lidi budete potřebovat 8 křepelek. Nádivka stačí v množství uvedeném v receptu, je jí i tak dost, a pokud zbyde, rozložím ji na plech a upeču půl hodinky samotnou.




Další fotografie
 


RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...