9. 5. 2024   |   svátek má Ctibor
 

Závin se zelím

Název Množství a jednotka
listové těsto 1 ks
vejce 1 ks

náplň

Název Množství a jednotka
sádlo 1 lžíce
cibule 1/2 ks
hlávkové zelí 1/2 hlávky
sterilovaná paprika 1-2 lžíce
ocet
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrouhané hlavkové zelí.Dochutíme pepřem, solí a dusíme do měkka. Když je zelí měkké přidáme sterilovanou červenou papriku a společně chvíli povaříme. Pokud je třeba dochutíme ještě octem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Listové těsto rozválíme, dáme náplň ze zelí a stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě
dorůžova.


 


RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...