20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Ragú z kapra

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
slanina (špek) 50 g
cibule 1 ks
hladká mouka 3 lžíce
masový vývar 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 40 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem a rozšleháme. Potom přidáme hořčici, papriku, citrónovou šťávu, sůl.
Do připravené omáčky vložíme porce kapra, přilijeme víno a zvolna dusíme, až maso je měkké. Pozor, ať se maso při vaření nerozpadne! Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky.


 


RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...