18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Rožmberská zámecká roláda

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 1 kg
anglická slanina 150 g
petrželka
čerstvé žampiony 150 g
šunka 100 g vcelku
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Z vepřové kýty naříznutím a "táhnutím" nože do krajů utvoříme plát a naklepeme. Na másle orestujeme drobně nakrájenou šunku, přidáme oloupané, na drobno nakrájené žampióny, osmahneme a podusíme, až se vydusí šťáva. Zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší smaženici. Mírně ji osolíme. Plát vepřové kýty osolíme, opepříme, pokryjeme plátky slaniny (můžeme použít parmskou, schwarzwaldskou šunku, anglickou slaninu), posypeme nasekanou petrželkou, potřeme připravenou žampionovou smaženicí, posypeme hráškem a svineme. Ovážeme nití, aby se nám roláda nerozpadla a ze všech stran opečeme na sádle. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem, podlijeme troškou vroucí vody a upečeme doměkka. Roládu krájíme ostrým nožem a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.


 


RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z růžičkové kapusty

Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....