2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Česneková omáčka

Název Množství a jednotka
česnek 5 stroužků
máslo 40 g
hladká mouka 2 lžíce
hovězí vývar 1 l
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle si připravíme růžovou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, promícháme a aspoň 10 minut povaříme. Utřeme česnek se solí a přidáme do omáčky, necháme jen přejít varem, už nevaříme. Je-li potřeba, omáčku přisolíme.


 


RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na způsob ratatouille

Postup: Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Lilek a cuketu omyjeme a neoloupané... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna pečená celou noc

Postup: Kachnu omyju, nasolím a okmínuju. Posadím ji do pekáčku, ničím nepodlévám.... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...