19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Panádlová polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
rohlíky 4 ks
smetana 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a společně s nalámanými rohlíky dáme vařit do litru osolené vody. Vaříme asi dvacet minut, až je zelenina měkká a rohlíky rozvařené. Polévku rozmixujeme (babičky propasírovaly nebo nechaly jen tak), zjemníme smetanou, máslem a rozšlehaným žloutkem. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Tip:
Bílky, které nám zbudou, přidáme večer do vaječiny :-)


 


RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna se smetanovým zelím

Postup: Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...