27. 6. 2019   |   svátek má Ladislav
 

Salát z kysaného zelí s křenem

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
jablko 1 ks
strouhaný křen 1 lžíce
sůl
cukr
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí vymačkáme, trošku láku si odložíme na zálivku. Pokrájíme jej na menší kousky, a smícháme s oloupaným nastrouhaným jablkem a nastrouhaným čerstvým křenem. Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze 6 lžic zelného láku, 3 lžic vody, pár kapek worcestrové omáčky (nemusí být), lžičky oleje, soli a cukru podle chuti.


 


RECEPTY

Mrkvový dort

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Nepečené margotkové kuřátka

Postup: Tyčinky Margot rozdrtíme do mísy a smícháme s cukrem, rozdrcenými piškoty... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...