23. 1. 2019   |   svátek má Zdeněk
 

Salát z kysaného zelí s křenem

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
jablko 1 ks
strouhaný křen 1 lžíce
sůl
cukr
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí vymačkáme, trošku láku si odložíme na zálivku. Pokrájíme jej na menší kousky, a smícháme s oloupaným nastrouhaným jablkem a nastrouhaným čerstvým křenem. Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze 6 lžic zelného láku, 3 lžic vody, pár kapek worcestrové omáčky (nemusí být), lžičky oleje, soli a cukru podle chuti.


 


RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...