28. 2. 2020   |   svátek má Lumír
 

Bylinková polévka

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
brambora 2 ks
mražený hrášek 200 g
ovesné vločky 3 lžíce
libeček 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle mírně opražíme ovesné vločky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme téměř doměkka. Po cca čtvrt hodině přidáme mražený hrášek, necháme pár minut povařit, až bude všechna zelenina měkká, polévku zjemníme smetanou a zahřejeme už jen pod bod varu. Nakonec přidáme dvě hrsti nasekaných bylinek - hrst libečku, pár lístků mladého špenátu, petrželku, a na talířích posypeme zelenou natí jarní cibulky.
Pokud se nám zdá polévka moc jemná a nevýrazná, přidáme půlku bujónu.


 


RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Velikonoční beránek se šlehačkou

Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...