3. 6. 2023   |   svátek má Tamara
 

Bylinková polévka

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
brambora 2 ks
mražený hrášek 200 g
ovesné vločky 3 lžíce
libeček 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle mírně opražíme ovesné vločky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme téměř doměkka. Po cca čtvrt hodině přidáme mražený hrášek, necháme pár minut povařit, až bude všechna zelenina měkká, polévku zjemníme smetanou a zahřejeme už jen pod bod varu. Nakonec přidáme dvě hrsti nasekaných bylinek - hrst libečku, pár lístků mladého špenátu, petrželku, a na talířích posypeme zelenou natí jarní cibulky.
Pokud se nám zdá polévka moc jemná a nevýrazná, přidáme půlku bujónu.


 


RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...