25. 6. 2019   |   svátek má Ivan
 

Bylinková polévka

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
brambora 2 ks
mražený hrášek 200 g
ovesné vločky 3 lžíce
libeček 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle mírně opražíme ovesné vločky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme téměř doměkka. Po cca čtvrt hodině přidáme mražený hrášek, necháme pár minut povařit, až bude všechna zelenina měkká, polévku zjemníme smetanou a zahřejeme už jen pod bod varu. Nakonec přidáme dvě hrsti nasekaných bylinek - hrst libečku, pár lístků mladého špenátu, petrželku, a na talířích posypeme zelenou natí jarní cibulky.
Pokud se nám zdá polévka moc jemná a nevýrazná, přidáme půlku bujónu.


 


RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...