19. 1. 2021   |   svátek má Doubravka
 

Bylinková polévka

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
brambora 2 ks
mražený hrášek 200 g
ovesné vločky 3 lžíce
libeček 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle mírně opražíme ovesné vločky, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a brambory na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme téměř doměkka. Po cca čtvrt hodině přidáme mražený hrášek, necháme pár minut povařit, až bude všechna zelenina měkká, polévku zjemníme smetanou a zahřejeme už jen pod bod varu. Nakonec přidáme dvě hrsti nasekaných bylinek - hrst libečku, pár lístků mladého špenátu, petrželku, a na talířích posypeme zelenou natí jarní cibulky.
Pokud se nám zdá polévka moc jemná a nevýrazná, přidáme půlku bujónu.


 


RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...