18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Ořechové řezy

Název Množství a jednotka
mleté vlašské ořechy 200 g
vejce 4 ks
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 ks
čokoládová poleva
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny a přidáme mleté ořechy. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a lehce jej vmícháme do těsta.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečeme dorůžova. Vychladlé postříkáme cik cak čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy o velikosti 2 x 3 cm.


 


RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...