17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Výživová poradna › Kvasnicové (drožďové) cukroví

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 300 g
máslo nebo Hera 250 g
mléko 6 lžic
droždí 30 g
moučkový cukr na obalování
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme kvasnice. Necháme pár minut odpočinout, aby se kvasnice lépe rozpustily. Přidáme změklé máslo (nebo Stellu, Heru), pokud je tuk tuhý, můžeme jen nastrouhat. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na cca hodinu do lednice.
Těsto vyválíme na tloušťku cca 3-5 mm, vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při teplotě 180° cca 10 minut dorůžova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.


 


RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Pudink s jogurtem

Postup: Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinkového prášku a 3 vrchovatých lžic... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...