15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Kaštanová krémová polévka

Název Množství a jednotka
jedlé kaštany 300 g
smetana ke šlehání 250 g
portské víno 100 ml
masový vývar 1 l
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Kaštany křížem nařízneme ostrým nožem na špičce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořeny a povaříme asi 30 minut. Uvařené kaštany vyjmeme, ještě horké oloupeme, přidáme k nim trochu masového vývaru a rozmixujeme dohladka. Rozmixované kaštany přelijeme do hrnce, přidáme vývar, deci portského vína, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, špetkou mletého zázvoru a povaříme asi 10 minut. Ke konci přidáme smetanu a už jen prohřejeme. Na talířích sypeme nasekanou petrželkou, podáváme s opečenou bagetkou nebo krutonky.


 


RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Postup: Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...