20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Pstruh s jablky v alobalu

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
parmská šunka 4 plátky
cibule 1-2 ks
jablko 2 ks
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým nožem směrem od ocasu k hlavě), omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Utrhneme 4 kusy alobalu tak, aby byl každý kus asi o pět cm větší, než ryba. Každý kus alobalu uprostřed vymažeme máslem a poklademe parmskou šunkou (anglickou slaninou, schwarzwaldskou šunkou apod). Ryby zvenčí i zevnitř osolíme, opepříme, okořeníme celým kmínem, pokapeme citrónem a položíme na slaninu. K rybám přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, oloupaná a na plátky nakrájená jablka a posypeme nasekanou zelenou petrželkou (vše dáme po troškách i dovnitř ryb). Alobal pevně uzavřeme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca 30 - 40 minut, podle velikosti ryb. Podáváme s plátkem citrónu, pečivem nebo pečenými brambory.

Tip:
Místo pstruhů lez dát i jiné ryby - mořského vlka, candáta, okouna apod, pokud je ryba větší, čas pečení bude o něco delší.
K rybám do alobalu můžeme přidat na pátky nakrájené brambory (osolit).
Ryby v alobalu můžeme také upéct na ohništi v rozžhavených uhlících (cca 20 - 30 minut, je to rychle).


 


RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...