1. 5. 2025   |   svátek má Svátek práce
 

Bramborový guláš - buřtguláš

Název Množství a jednotka
libové párky 3 ks
brambory 1 kg
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 2 lžičky
sádlo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme sladkou paprikou, přidáme uzeninu a trochu opečeme. Přidáme nakrájené brambory, zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené, osolíme, přidáme kmín, majoránku a vaříme, až jsou brambory měkké. Přidáme záklechtku a povaříme ještě pět minut. Můžeme přidat kostku masoxu, ale není nutný.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...