12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Zapomenuté heslo › Pečený losos Rosmarino

Název Množství a jednotka
filé z lososa 4 ks
rozmarýn
rozmarýnový olivový olej
pepř čtyř barev
cibule 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)


Jednoduchá a úžasná úprava lososa.



Postup
Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a rozmarýnem. Potřeme z obou stran rozmarýnovým olivovým olejem a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, přidáme k rybě a pečeme na 180° asi půl hodinky, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. 10 minut před dopečením potřeme lososa medem rozmíchaným v lžíci citronové šťávy. Podáváme s brambory.

Můžeme použít i jinou rybu, to druhé na obrázku vedle lososa je treska :).

Rozmarýnový olivový olej mívají čas od času v Lidlu, ale můžeme si ho udělat i doma - do olivového oleje vložíme 2 snítky usušeného rozmarýnu. Nebo použijeme obyčejný olivový olej :-).


 


RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...