29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Kvasnicová polévka

Název Množství a jednotka
masový vývar 1,5 l
droždí 100 g
cibule 1 ks
vejce 3 ks
jemná strouhanka 1-2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na kvasnicovou polévku budeme potřebovat masový vývar - můžeme si jej připravit dopředu. Nejvhodnější je kuřecí vývar, ale může být v podstatě jakýkoliv.
Na pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme kvasnice (cca 100g) a necháme je rozpustit. Jakmile jsou kvasnice rozpuštěné a začnou vonět, přidáme lžíci jemné strouhanky, promícháme a odstavíme. Kvasnice se strouhankou utvoří téměř celistvou hmotu, kterou necháme mírně vychladnout. Pak přidáme tři rozšlehaná mírně osolená vajíčka, vrátíme na sporák a za stálého míchání necháme směs srazit, měly by se utvořit různě velké "knedlíčky", vlastně takové vaječno - kvasnicové kousky. Kvasnicovou směs zalijeme hrnkem horkého vývaru, opatrně promícháme tak, aby se nám kvasnice s vejci úplně nerozpustily, a celý obsah pánve přelijeme do připraveného horkého masového vývaru. Povaříme už jen pár minut a podáváme.


 


RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...