8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Výživová poradna › Kakaový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
vejce 5 ks
moučkový cukr 200 g
máslo 200 g
smetana 12% 120 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.

Smetanu svaříme s kakaem a skořicí a necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Formu na beránka pečlivě vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Těstem naplníme formu do 2/3 (objemnější část), přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160° 50–60 minut.

Po vyjmutí z trouby vrchní část formy otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak beránka z formy vyklopíme. Hotového beránka pocukrujeme.


Zdroj: Kluci v akci


 


RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...